Tuntikuvaukset

Lastentanssi

Funky Hallin lastentanssitunneilla tutustutaan erilaisiin tanssilajeihin leikkien, harjoitusten ja tanssisarjojen kautta. Harjoitukset kehittävät mm. musikaalisuutta, rytmitajua, koordinaatiokykyä, ilmaisua, ryhmä- ja parityöskentelytaitoja sekä lisää liikkuvuutta. Tarkoituksena on, että tanssinoppimisen ohella kaikilla on mukavaa. Tanssitunnin alkuosa koostuu alkurutiinista ja lämmittelystä. Keskiosassa siirrytään rytmiharjoituksiin ja moninaisiin harjoituksiin, jotka kehittävät niin tanssiteknisiä kuin sosiaalisia taitoja sekä tuetaan lapsen luontaista luovuutta. Loppuosa tunnista käyteään tanssisarjan harjoitteluun ja loppurahoittumiseen. 

Kehonhuolto

Tunnilla pidetään omasta kehosta huolta harjoituksilla jotka kehittävät sekä fyysisiä taitoja että läsnäoloa omassa kehossa. Lihastasapainoa, liikkuvuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävät kehonhuoltotunnit sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille, koska harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja arvostaen. Heini-Marian kehonhuoltotunnit perustuvat hathajoogaan, mutta otetaan vaikutteita myös muista kehonhuoltomenetelmistä.

Hip hop

Funky Hallin viileillä hip hop-tunneilla opetellaan mm. old school ja new style hip hopia. Uusimmat mixtapet ja legendaariset biitit saattavat jokaisen hip hopin letkeään maailmaan. Tunneilla treenataan mm. kehonosien isolaatiota, steppejä, grooveja ja freestylea.

Lapsi - Vanhempi 

Hauskaa yhdessä tekemistä, leikkiä ja tanssia yhdessä vanhemman kanssa! Tunnille voi vanhemman sijasta tulla myös kummi tai isovanhempi. Tunti on tarkoitettu taaperoille, jotka osaavat jo seisoa. Ryhmässä liikutaan ja tanssitaan monipuolisesti lasten ehdoilla lorujen, musiikin ja välineiden innoittamana.

Nykytanssi

Funky Hallin nykytanssitunneilla keskitytään kehoystävälliseen liikkumistapaan, tehdään tanssisarjoja sekä lähestytään tanssia myös improvisaation keinoin. Tällä tunnilla luovuus pääsee liikkeelle.

Showtanssi

Monipuolisilla showtanssitunneilla opetellaan showtanssin tekniikkaa ja perusteita, kuten painonsiirtoa, piruetteja, hyppyjä ja jalanheittoja. Jokaisella tunnilla tehdään myös mukaansatempaavia tanssisarjoja, joissa kaikki pääsevät varmasti nauttimaan tanssimisesta!

Latino show

Latino show yhdistää erilaisia showtanssitekniikoita ja -elementtejä Latinalaisessa Amerikassa syntyneisiin tanssilajeihin ja niistä kehittyneisiin tämän päivän tyyleihin. 

Lyrical hip hop

Tällä hip hop-tunnilla rakennetaan tanssisarjoja, joissa korostuu biitin nyanssit ja lyriikat. Jokaisella tunnilla tehdään myös musikaalisuus- ja freestyle-harjoitteita. Tunti on suunnattu aiemmin hip hoppia harrastaneille.

Waacking & Voguing

Waacking on 70-luvulla syntynyt katutanssilaji, jolle ominaista ovat nopeat käsiliikkeet ja pyörähdykset, sekä naiselliset poseeraukset ja kävelyt.

Voguing on naisellinen tanssilaji, joka on saanut inspiraatiota malleista ja muotikuvista.

Tunneilla harjoitellaan tekniikkaa, tehdään tanssisarjoja ja freestylea, sekä hankitaan itseluottamusta omaan tanssiin ja ilmaisuun.

Commercial

Commercial-tunnit keskittyvät koreografian harjoittelemiseen. Sarjat ovat katutanssihenkisiä ja ottavat vaikutteita musiikkivideoiden ja popartistien maailmasta. Tällä tunnilla saa treenata esiintymistä sekä tanssisarjojen nopeaa nappaamista. Tanssisarjat vaihtuvat usein, joten commercial on myös mainio korvaustunti!

House

Housetunneilla opetellaan lajille tyypillistä nopeaa jalkatyöskentelyä yhdistettynä sujuvaan vartalon liikkeeseen. Tunneilla tehdään myös freestyleharjoituksia. Funky Hallin housetunnit on suunnattu muita katutanssilajeja jo harrastaneille.

Paritanssi

Ke 9.10.2019.
ALKEISJATKO: Rumba/Hitaat
    - Aiheena perustekniikka (jalka- ja           vartalotekniikka) ja kuviopankki.
JATKO: TANGO
     - Syvennetään perustekniikkaa ja  vartalonkäyttöä. Keskitymme myös viemiseen ja  seuraamiseen.

Ke 16.10.2019
ALKEISJATKO: Hidas valssi
     - Aiheena perustekniikka ja peruskuviot.
JATKO: Jive
     - Perustekniikan kertausta. Leikitellään erilaisilla rytmiikoilla ja harjoitellaan musiikintulkintaa.

Urban jazz

Jazztanssia katutanssivivahteilla! Urban jazz on rytmikäs tanssitunti, jolla erilaiset askelikot, hypyt, piruetit ja isolaatiot yhdistyvät tekniikka- ja tanssisarjoiksi. Urban jazz tunti on tarkoitettu aiemmin tanssia harrastaneille.

Discotanssi

Disco dance on vauhdikas tanssilaji, joka muistuttaa aerobicin ja voimistelun yhdistelmää. Disco sisältää paljon nopeita jalka- ja käsiliikkeitä, piruetteja, hyppyjä ja jalanheittoja. Discotunnit ovat hauskoja ja hikisiä!

- Ei viikkotunteja kaudella 2019-2020, seuraile tiiviskursseja!

Funky Workout

Funky Workout on tanssillinen ryhmäliikuntatunti, jossa kehitetään lihaskuntoa, tasapainoa sekä tanssillisen treenin että perinteisemmän lihaskuntotreenin avulla. Treeniohjelma pysyy samana n. kk ajan, jonka jälkeen rakennetaan uusi ohjelma biisi kerrallaan. Ryhmä ei tee esitystä kevätnäytökseen. Tervetuloa hikoilemaan!

- Ei viikkotunteja kaudella 2019-2020, seuraile tiiviskursseja!

Lihaskunto

Lihaskuntotunti sisältää sykettä kohottavan alkulämmittelyn ja lihaskuntotreenin kehonpainoa käyttäen sekä lyhyen loppuverryttelyn/venyttelyn. Luvassa monipuolista treeniä koko keholle.

- Ei viikkotunteja kaudella 2019-2020, seuraile tiiviskursseja!